Vodičský preukaz uľahčí štart do života, získať ho môže 60 detí z detských domovov

SITA, pt, 20. novembra 2018 o 10:01

Vodičský preukaz dnes výrazne uľahčuje nájdenie si práce. Zvlášť pre deti z detských domovov, môže byť jeho získanie významnou pomocou pri štarte do života.

Vodičský zatiaľ v rámci projektu získalo 88 detí z detských domovov, šancu má ďalších 60.

Foto: shutterstock.com

Keďže týmto deťom nemá kto finančne prispieť na jeho získanie, pomôcť sa im snažia aktivisti. Organizátori projektu Vodičské preukazy pre deti z detských domovov už tretí rok vyberajú deti v detských domovoch, ktorí sa môžu naučiť viesť auto bezplatne. Momentálne sa ich do finále dostalo 60.

„Projekt má svoje opodstatnenie,“ hovorí predseda občianskeho združenia Záleží nám Daniel Bradáč. „Za tri roky má 88 detí vodičský preukaz a ďalších 60 má šancu ho dostať. Napĺňa sa tak základná idea pomôcť mladým dospelým začleniť sa plnohodnotnejšie do života a nájsť si lepšiu prácu,“ uviedol.

Do tretieho ročníka sa prihlásilo 113 uchádzačov. Komisia vybrala finalistov na základe motivačných listov a odporúčaní, ktoré dostali. „Bola to ťažká voľba. Zo 60 podporených žiadostí je 55 detí v detskom domove a päť mladých dospelých, ktorí žijú v profesionálnych rodinách alebo už vedú samostatný život, stále sú však v kontakte s detskými domovmi,“ uviedla pre predsedníčka Odbornej komisie Slovakia Katarína Gazdíková zo spoločnosti Kia Motors. Nadácia tejto automobilky spolu s Nadáciou Volkswagen Slovakia a SPA Groupe sa na projekte podieľajú tiež.

V autoškolách sa na získanie vodičského preukazu začne čokosro pripravovať 23 chlapcov a 37 dievčat. Na výbere sa podieľali aj zástupcovia detských domovov a Ústredia práce.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >