VIDEO Hra na detektívov a jazda na motokárach. Matej Tóth ponúka deťom zaujímavé aktivity!

ahojmama.sk, 16. augusta 2022 o 04:37

Cvičenia, ktoré možno využiť nielen pri športe, ale napríklad aj na skvalitnenie pozornosti pri učení, a to s deťmi v každom veku. Šiesta časť seriálu Deti cvičia s Matejom Tóthom je o mentálnej príprave aj o vybláznení sa na motokárach.

Matej Tóth po návrate z olympijských hier v Riu, so zlatou medailou a s dcérami Emmou a Ninou.

Foto: SITA

Správna psychická príprava, to je polovica úspechu, pri čomkoľvek, čo človek robí. Aj pre slovenského úspešného chodca na 50 kilometrov, majstra sveta a olympijského víťaza Mateja Tótha bola dôležitou súčasťou tréningov počas jeho hviezdnej kariéry. A preto sa i dnes vo svojej O2 Športovej akadémie Mateja Tótha s deťmi zameriava práve na túto stránku. „Dôležité je trénovať aj hlavu, nielen telo,“ zdôrazňuje.

Na zlepšenie sústredenosti ponúka deťom hru na detektívov. Je to jednoduché: Položte pred deti osem predmetov, nech sa na ne pozorne dívajú. Potom, keď sa na chvíľu otočia, jeden z predmetov vymeňte a nechajte deti hádať, čo sa vymenilo. S pribúdajúcim vekom môžete náročnosť stupňovať, napríklad vymeniť viac predmetov naraz, niečo zobrať celkom preč a podobne. Malí detektívi budú mať skvelú zábavu.

Pozrite si VIDEO Deti cvičia s Matejom Tóthom, 6. časť:



Rovnako zábavné by to malo byť aj pri ďalšom cviku, ktorý Matej Tóth zvykol robievať pri rozdýchaní, a ktorý pomáha k efektívnejšiemu pohybu. Malí detektívi presedlajú do kokpitu motokáry a zmenia sa na pilotov. To znamená ľah na chrbte, dýchanie do brucha, vysúvanie nôh v štýle „brzda – plyn“ a divoká jazda sa môže začať. Deti si pri nej ani neuvedomia, že trénujú stabilitu tela, posilňujú chrbát a spodnú časť brucha.

Seriál Deti cvičia s Matejom Tóthom má 10 častí, my vám ich na ahojmama.sk postupne prinášame každú stredu a nedeľu. Predchádzajúce cvičenia a hry nájdete na týchto linkoch:
Bez čoho Matej Tóth nikdy nezačal tréning?
Akého medveďa nemá rád Matej Tóth?
Vďaka čomu sa Matej Tóth stal olympijským víťazom?
Ako sa mieša korenie športového úspechu
Bez čoho si Matej Tóth nevie šport predstaviť?





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >