Veľký úspech mladých Slovákov! V silnej konkurencii žali na prestížnej súťaži víťazstvá

TASR, 7. júla 2022 o 03:48

Dve prvé, dve druhé a jedno tretie miesto. Taká je bilancia tohtoročnej prestížnej medzinárodnej súťaže Young Reporters for the Environment, v rámci ktorej žiaci a študenti od 11 do 25 rokov z 35 krajín sveta posielali príspevky s ekologickou tematikou.

Príspevky s ekologickou tematikou mladých Slovákov žali úspechy na tohtoročnej prestížnej medzinárodnej súťaži Young Reporters for the Environment.

Foto: shutterstock

Slovenskí mládežníci uspeli v silnej konkurencii 230 prác, ktoré v tom ktorom štáte zvíťazili v národnom kole. Ako informoval Richard Medal z Centra environmentálnych aktivít v Trenčíne, zo Slovenska postúpilo celkom 11 prác, z toho deväť sa prebojovalo do užšieho finále.

Články, fotografie a videá hodnotila medzinárodná porota, zložená z profesionálov v oblasti environmentálnej žurnalistiky, spoločenskej zodpovednosti firiem a vzdelávania pre trvalo udržateľný rozvoj. Zasadnutie poroty sa konalo v hybridnej forme 30. júna v Kodani.

Prvenstvo v kategórii článok 11 – 14-ročných získali Cintia Izabela Mrvová a Hana Holbusová z Gymnázia Dubnica nad Váhom za článok Netopiere nestratili svoje útočisko. V kategórii fotopríbeh triumfovala Hana Noščáková (SOŠPg Bullova Bratislava) za sériu fotografií Žabie taxi.

Druhé miesto v kategórii video si medzi 11 – 14-ročnými odniesla Hanka Zubová (Súkromná základná škola Nová Dubnica) a medzi 19 – 25-ročnými Mária Jánošíková (Prírodovedecká fakulta Masarykovej univerzity v Brne).

Bronz pre Slovensko získal Michal Mazánik z Univerzity Cyrila a Metoda v Trnave medzi 19 – 25-ročnými reportérmi, a to za článok Skončí sa pokoj v Zátoke pokoja?

Mladí reportéri pre životné prostredie (Young Reporters for the Environment) je certifikovaný vzdelávací program medzinárodnej Nadácie pre environmentálne vzdelávanie (Foundation for Environmental education), určený mladým ľuďom vo veku 11 - 25 rokov. Do programu je zapojených viac ako 490-tisíc reportérov zo 42 krajín sveta.

Na Slovensku program koordinuje trenčianske Centrum environmentálnych aktivít, garantom je sieť organizácií Špirála, ktorá združuje neziskové mimovládne organizácie.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >