To je radosti! Skvelý nápad mesta, ako využiť prebytočný sneh

TASR, 27. januára 2022 o 03:45

Systém win-win, alebo „aj mesto ušetrí, aj deti majú radosť“. V meste Dolný Kubín originálne vyriešili problém s napadnutým snehom – v centre vybudovali hneď dva sánkovacie kopce, na ktorých si deti užívajú zimné radovánky.

Spúšťať sa na saniach deti jednoducho milujú.

Foto: shutterstock

Mesto sa totiž rozhodlo v rámci zimnej údržby vyčistiť voľné plochy oboch dolnokubínskych námestí a sneh sústrediť na ucelené kopy, z ktorých tak vznikli oficiálne sánkovacie kopce.

Má to viaceré výhody. Na jednej strane sú tu deti ktoré majú o mestskú sánkovačku veľký záujem a umelé kopce s radosťou využívajú. Je dobré, že voľný čas trávia takto pohybom na čerstvom vzduchu a nesedia doma pri elektronike, čo je dnes tak rozšírené. Na druhej strane majú tieto kopce prínos aj pre samotné mesto. „Nemuseli sme vynakladať finančné prostriedky na odvoz snehu, navyše sa nám takýmto spôsobom podarí udržať na námestí vodu. Tá je dôležitá pre celkovú klímu v našich mestách,“ vysvetlil primátor Dolného Kubína Ján Prílepok.

Obe hromady snehu sa nachádzajú v rovinatejších častiach mesta, takže kým zimné počasie vydrží, sánkovačka je v plnom prúde.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >