Tentoraz to bude naozaj dobrodružné. Marcová pokladovka v znamení šifier a rozprávok, začína už túto sobotu!

Patricia Poprocká, 11. marca 2021 o 04:58

Desať rozprávok, desať indícií a desať šifier, ktoré bude treba vylúštiť, aby sme zachránili princeznú z hradnej veže. Tohtomesačná celoslovenská pokladová hra bude dobrodružstvom pre malých i veľkých a vzhľadom na marec-mesiac knihy sa nesie v znamení rozprávok a príbehov.

Marcová pokladová hra začína už túto sobotu a potrvá do 28. marca.

Foto: Ivana Brunová

Hrať ju bude možné už na 20 miestach naprieč Slovenskom a jednotlivé úlohy budú vychádzať z rozprávok Hansa Christiana Andersena. „Keďže je mesiac knihy, snažíme sa i takto priblížiť rozprávky k deťom. Vybrala som práve Hansa Christiana Andersena, pretože si myslím, že má rozprávky, ktoré majú čo povedať a už sa dnes, žiaľ, toľko nečítajú. Áno sú trocha ťažšie a chce to rozprávať sa s deťmi o tom, čo čítame, ale stoja za to,“ vysvetľuje organizátorka Pokladovej hry Marcela Kramplová z detského pohybového centra Bublinka.

Toto kolo bude pre deti aj ich rodičov. Treba naň aj dôkladnejšiu prípravu, a to prečítať si 10 rozprávok slávneho autora. Konkrétne tieto:

Princezná na hrášku
Cisárove nové šaty
Motýľ
Slávik
Prasiatko na peniaze
Bežci
Hlúpy Jano
Divé labute
Detské pletky
Škaredé káčatko

Z nich budú potom vychádzať jednotlivé úlohy na stanovištiach v prírode. „Malí majú na kartičkách pohybové úlohy, veľkí zasa úryvky z rozprávok a hádanky. No a na tých najzdatnejších zostane vylúštiť šifry,“ prezrádza Marcela Kramplová.

Veru, tento poklad nebude len tak. „O to väčšia bude odmena!,“ sľubuje s úsmevom. Cenou je videokurz pre deti, menšie aj väčšie – akrogym s rodičmi a pohybová spoločenská hra opäť z dielne centra Bublinka. „Ako vždy, aj teraz budeme žrebovať troch výhercov, ktorí získajú knihu Pohybová abeceda,“ odkazuje organizátorka.

Pohybová abeceda obsahuje 24 kartičiek s fotkou, obrázkom zvieratka, popisom cviku i riekankou.

Foto: PRAVDA, Ľuboš Pilc

Pokladovka štartuje už túto sobotu a potrvá do 28. marca.

Prajeme skvelé dobrodružstvo!!!

Ahojmama.sk je mediálnym partnerom Pokladovej hry.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >