Domov Santa Clausa na polárnom kruhu zíva prázdnotou. Pre COVID 19

Patricia Poprocká, 4. decembra 2020 o 04:41

Sorry, we are closed... Nedá sa nič robiť, pandémii koronavírusu a bezpečnostným opatreniam sa musí podriadiť aj Mikuláš, či presnejšie Santa Claus. Mestečko, kde má oficiálne komerčné sídlo pri polárnom kruhu vo Fínsku, dnes zíva prázdnotou.

Oficiálne Sídlo Santa Clausa na polárnom kruhu vo Fínsku

Foto: shutterstock.com

Kým po iné o taký čas v Rovaniemi panoval čulý ruch, pošta, kam ľudia z celého sveta posielali svoje priania, praskala vo švíkoch a turisti sa prechádzali krížom krážom, dnes je to celkom iné. Fotografie na sociálnych sieťach ukazujú vyľudnené námestie, Santov vianočný dom i park.

Dokonca ešte aj počasie akoby vycítilo čudnú atmosféru – snehu je tam v tomto roku výrazne menej než zvykne byť o takomto čase.

Mestečko je síce nádherne vysvietené, ako všetky atrakcie na severe, no to je tak zatiaľ všetko.

Vzhľadom na nariadenia fínskej vlády je mestečko Santa Clausa zatvorené zatiaľ do 13. decembra. Čo bude potom, sa uvidí vzhľadom na ďalší vývoj počtov nakazených koronavírusom. Zatiaľ sezóna funguje len virtuálne.



Za normálnych okolností sa v Rovaniemi môžete do sýtosti nadýchať vianočnej nálady. Centrom diania je hlavná pošta, kde množstvo dobrovoľníkov triedi a odpovedá na listy z celého sveta. Návštevníci si tam môžu posedieť a poslať odtiaľ pozdrav s pečiatkou Santa Clausa.

Okrem pošty je v mestečku samozrejme Santov dom, jeho sídlo, kde je možné sa so Santom stretnúť či odfotografovať. Mestečko ponúka tiež množstvo ďalších atrakcií ako tvorivé dielne pre deti, jazdu na saniach ťahaných sobmi či psami, dokonca i na snežnom skútri. Toto všetko v nekoronových časoch. Teraz tam panuje tíš. A nekomerčné prírodné krásy.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >