Smolenické fčely odvezú turistov k zámku Smolenice aj k jaskyni Driny

TASR, 20. júla 2021 o 04:10

Turistické vláčiky na kolesách budú cez víkendy voziť návštevníkov Smoleníc k najväčším lákadlám, nastúpiť a vystúpiť z nich bude možné na ktorejkoľvek zastávke.

Vláčiky odvezú turistov.

Foto: KOCR Trnavský kraj

Návštevníkov Smoleníc budú počas leta voziť dva vyhliadkové turistické vláčiky na kolesách. Smolenické fčely, ako ich pomenovali, budú premávať v sobotu aj nedeľu na dvoch samostatných trasách zo železničnej stanice Smolenice. Vo vybraných termínoch budú zabezpečovať aj odvoz turistov z výletného vlaku Pálffy, ktorý končí v Smoleniciach. Informovala o tom Katarína Čučková z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.

Obec Smolenice v okrese Trnava má niekoľko turistických lákadiel. Okrem Smolenického zámku je to aj jaskyňa Driny, hradisko Molpír alebo medovinárstvo Včelovina. Hlavne počas lockdownu obec zaplnili návštevníci z Trnavy, Bratislavy, ale aj iných kútov Slovenska. Bolo ich toľko, že miestne parkoviská na ich nápor nestačili.

„Dlhodobo sa zamýšľame, ako riešiť krízovú situáciu s parkovaním turistov v našej výletnej obci Smolenice. Veľmi vítame intervenciu KOCR a Trnavského samosprávneho kraja, ktorí nás vyslyšali a skúšobne spúšťajú turistický „vláčik” na kolesách. Turisti môžu zaparkovať svoje auto na železničnej stanici, alebo vystúpiť z výletného vlaku a po Smoleniciach sa môžu pohodlne presúvať turistickým vláčikom,” povedal Anton Chrvala, starosta Smoleníc.

Smolenické fčely na kolesách budú premávať na dvoch trasách od 9:45 do 17:30. Jedna trasa povedie k Smolenickému zámku a medovinárstvu Včelovina, druhá smerom na parkovisko pod jaskyňou Driny. Kapacita každého z vláčikov je 25 miest. Celodenný lístok na osobu bude stáť 5 eur, na jazdu ho možno použiť aj viackrát počas dňa systémom nastúp a vystúp na ktorejkoľvek zastávke v Smoleniciach.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >