Slovenské deti sa môžu stať ilustrátormi novej knihy J. K. Rowlingovej

TASR, 25. septembra 2020 o 03:05

Po prvý raz v histórii sa slovenské deti môžu stať ilustrátormi novej knihy J. K. Rowlingovej Ikabog.

Obľúbená spisovateľka sa rozhodla vydať rozprávku pôvodne určenú len vlastným deťom.

Foto: archív

Rozprávka z pera autorky, ktorá dala svetu Harryho Pottera, baví slovenské deti takmer mesiac. V online podobe sú zverejňované kapitoly na špeciálnej webovej stránke, spolu s ňou žije príbeh aj na sociálnych sieťach, informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Lucia Čarná.

Knižná podoba diela vyjde v decembri, obohatená o ilustrácie slovenských detí, ktoré už posielajú svoje kresby prostredníctvom webového formulára. Momentálne do vydavateľstva prišlo už takmer 100 detských kresieb a ďalšie pribúdajú každým dňom, prezradila Čarná s tým, že o víťazných kresbách rozhodne päťčlenná porota na čele s ilustrátorom Ľuboslavom Paľom.

Ikabog je príbeh, ktorý Rowlingová napísala pred vyše desiatimi rokmi ako rozprávku na dobrú noc pre svoje deti. Hoci mala tento príbeh veľmi rada, vždy cítila, že je určený iba jej vlastným deťom. Teraz sa však rozhodla o obľúbený rodinný príbeh podeliť a spríjemniť tak čas deťom a rodičom počas pandémie COVID-19.

Príbeh napísaný tak, aby sa čítal nahlas, sa odohráva v rozprávkovej krajine a ide o samostatne stojaci príbeh, ktorý sa neviaže na predchádzajúce autorkine diela. Aj tu však nájdeme témy, ktoré J. K. Rowlingová vo svojich dielach často skúma, avizuje vydavateľstvo.

So zverejňovaním jednotlivých kapitol na www.ikabogpribeh.sk odštartovalo 1. septembra, postupne bude kapitoly pridávať do 16. októbra. Celá kniha bude na stránke dostupná zadarmo až do 23. októbra. Potom sa stiahne a začne sa pripravovať jej tlačená verzia. Po vydaní knihy v decembri venuje J. K. Rowlingová svoj honorár na projekty na pomoc skupinám najpostihnutejším pandémiou v Spojenom kráľovstve aj vo svete.

Do súťaže sa môžete zapojiť na tomto odkaze.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >