Veľkonočné vajíčka.
Foto: Varecha.skChcete tento rok upiecť na Veľkú noc niečo nového, niečo, čo môže poslúžiť aj ako výslužka za vyšibanie? V tom prípade si pozrite desať skvelých receptov, ktoré nájdete na tomto odkaze. Na výber máte veľkonočné perníčky, nugátovo-marcipánové koláčiky, linecké pečivo s citrónovým krémom, oriešky na Veľkú noc, strojčekové pečivo na veľkonočný spôsob, orechové štangle s cukrovou polevou, linecké kvietky, medovníkové veľkonočné vajíčka a sladké veľkonočné vajíčka
Recept na veľkonočné vajíčka
(na fotografii)Suroviny
375 g múky hladkej špeciál
250 g palmarínu Smetol
120 g práškového cukru
2 ks žĺtkov
citrónová kôra
citrónová šťava
Postup
1. Do preosiatej múky s práškovým cukrom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, pár kvapiek citrónovej šťavy, žĺtka a nakrájaný tuk. Rýchlo spracujeme na cesto, zabalíme do fólie a odložím na 30 minút (aj dlhšie môže byť) do chladu.
2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 4 mm a vykrajujeme. Keďže je veľkonočný čas, zvoľte veľkonočné motívy ako vajíčka a kvietky. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie.
3. Pečivo pečieme pri teplote 165 stupňov asi 16-17 minút, malo by byť skôr bledšie ako tmavé.
4. Upečené a vychladnuté spájame lekvárom - ríbezľovým, malinovým a podľa fantázie zdobíme.