Ankety

  • Obrázok Herečka Stanka Kašperová: Oravu by mal zažiť každý, mentalita je tam tak čistá...

    Herečka Stanka Kašperová: Oravu by mal zažiť každý, mentalita je tam tak čistá...

    Pochádza z Rimavskej Soboty, žije v Prešove a miluje Oravu. Herečka Stanka Kašperová, mama päťročného Tomáša a osemročnej Barborky pri otázke, aký rodinný výlet by odporúčala, nezaváha ani na sekundu. Orava je jednoducho top. Chystá sa tam aj toto leto.

  • Obrázok Herec Lukáš Latinák: Užite si Ružinú, na budúci rok to už nebude možné

    Herec Lukáš Latinák: Užite si Ružinú, na budúci rok to už nebude možné

    Lukáš Latinák pochádza z Hriňovej a na Podpoľanie sa dodnes veľmi rád vracia. Jeho tip na letný rodinný výlet je kúsok odtiaľ. Do našej ankety sme ho oslovili na Festivale kultúry a športu v Medzilaborciach, kde vystupoval v tomto „nedetvianskom“ kroji.

  • Obrázok ANKETA Moderátorka Alena Heribanová: Rodný kraj – moje milé rozprávkovo

    ANKETA Moderátorka Alena Heribanová: Rodný kraj – moje milé rozprávkovo

    Kam cez prázdniny s deťmi? Ahojmama.sk vám v lete prináša novú rubriku Môj tip na letný rodinný výlet. Prečítajte si, čo odporúčajú známe osobnosti, dnes moderátorka Alena Heribanová.

  • Obrázok Mamy o materstve. Čo najkrajšie povedali osobnosti?

    Mamy o materstve. Čo najkrajšie povedali osobnosti?

    Milé čitateľky, milí čitatelia. Anketa Mamy o materstve sa na našom portále po polroku končí, už na budúci týždeň vám ponúkneme inú, tentokrát zameranú na tipy mamičiek na zaujímavé letné výlety s deťmi. Prečítajte si výber najkrajších myšlienok, o aké sa oslovené osobnosti na webe s nami podelili.

  • Obrázok Mamička Katka: O vtipné situácie nie je s deťmi núdza. Čo povedali tie moje?

    Mamička Katka: O vtipné situácie nie je s deťmi núdza. Čo povedali tie moje?

    Katka Trenčanská (33) z Nového Mesta nad Váhom je mamou troch detí, Elišky (7), Šimona (4) a Agátky (2). Ako vraví v našej každotýždňovej ankete Mamy o materstve, vtipné situácie sú u nich na dennom poriadku. „Napríklad práve včera si dvojročná Agátka neupratala hračky pri odchode von, a tak som na ňu zvýšila hlas. Agátka príde ku mne a hovorí: Tikučko, bábiky pinkajú (Tichučko, bábiky spinkajú.), zoberie ma za ruku do inej izby a tam mi pokojne oznámi: Tu mi hovol. (Tu mi hovor)."

  • Obrázok Predsedníčka Mamily Lucia Kantorová: Chcem sa naučiť žiť v prítomnom okamihu tak, ako malé deti

    Predsedníčka Mamily Lucia Kantorová: Chcem sa naučiť žiť v prítomnom okamihu tak, ako malé deti

    Rady deťom nie sú tak dôležité ako to, čo vidia, že s nimi robíme. Predsedníčka združenia Mamila MUDr. Lucia Kantorová považuje za dôležité viesť deti k zodpovednosti za našu planétu. Dospeli sme ku klimatickej katastrofe. A potrebujeme sa zmeniť hneď teraz, inak naše deti, inak naše deti tu nebudú môcť žiť, vraví.

  • Obrázok Ľudka Tóthová: Deti nepoznajú hodinky

    Ľudka Tóthová: Deti nepoznajú hodinky

    „Deti si veci potrebujú robiť svojím tempom. Naučila som sa radšej trochu dlhšie počkať, dať dieťaťu priestor, než aby som naň tlačila a situáciu zhoršila," vraví v našej každotýždňovej ankete Mamy o materstve Ľudka Tóthová, mamička Lukáša (skoro 3 roky) a Nikoly (7 mesiacov) a zároveň poradkyňa pre jednoduchý pôrod.

  • Obrázok Silvia Šarköziová: Na dcéru sa nedokážem hnevať

    Silvia Šarköziová: Na dcéru sa nedokážem hnevať

    Známa violoncellistka Silvia Šarköziová, členka skupiny Cigánski diabli, je aj mamou devätnásťročnej Vanessy, ktorá sa tiež presadila v umeleckej oblasti, predstavila sa napríklad v muzikáli Prekliatie. „Je zlatá v tom, že keď jej niečo vyčítam, vždy to dokáže obrátiť. Zasmeje sa na tom a tým ma odzbrojí, nemám už potom dôvod sa hnevať,“ hovorí Silvia Šarköziová v našej ankete Mamy o materstve.

  • Obrázok Lucia Hrivnák Klocová: Už sa konečne cítim viac mamou ako športovkyňou

    Lucia Hrivnák Klocová: Už sa konečne cítim viac mamou ako športovkyňou

    Chcem, aby deti mali vo mne oporu, nech sa rozhodnú pre čokoľvek, vraví slovenská úspešná bežkyňa na 800 a 1500 metrov Lucia Hrivnák Klocová. S manželom vychovávajú šesťročného Adamka a ročnú Timeu. O svojich deťoch vraví, že ju stále niečo učia a sledovať, ako sa formujú a rastú, považuje za najkrajšie pozorovanie na svete.

  • Obrázok Zlé deti neexistujú, všetky sú úžasné stvorenia, ktoré potrebujú rešpekt

    Zlé deti neexistujú, všetky sú úžasné stvorenia, ktoré potrebujú rešpekt

    Adriana Kráľová je matkou troch detí a zároveň poradkyňou pri dojčení a nosení. Práve na základe vlastných skúseností z materstva sa rozhodla pomáhať iným. Verí, že veci sa dajú zmeniť a sny splniť, stačí chcieť. „Bež za svojím šťastím a ja budem pri tebe,“ radí svojím deťom.

  • Obrázok Mamička Eva: „Deti sa dokážu tešiť z úplných maličkostí.“

    Mamička Eva: „Deti sa dokážu tešiť z úplných maličkostí.“

    Eva Kýšková zo Starej Turej je mamičkou Karolínky (5) a Lucky (7 mesiacov). Ako hovorí v našej každotýždňovej ankete Mamy o materstve: „Na deťoch najviac obdivujem to, ako vnímajú svet okolo seba a ako sa dokážu tešiť aj z úplných maličkostí."

  • Obrázok Oľga Pietruchová: Vďaka synovi viem o dinosauroch takmer všetko

    Oľga Pietruchová: Vďaka synovi viem o dinosauroch takmer všetko

    „Dcéram som vštepovala, aby sa v živote nespoliehali na to, že sa dobre vydajú a niekto ich bude živiť, ale že musia byť samé sebou a samé si riadiť svoj život,“ hovorí v našej každotýždňovej ankete Mamy o materstve známa feministka Oľga Pietruchová, mama Claudie (31), Michaely (29) a Riška (12). V súčasnosti je riaditeľkou Odboru rodovej rovnosti a rovnosti príležitostí na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny.

  • Obrázok Právnička Janka Debrecéniová: Veľmi by som chcela, aby sa dcéry nebáli ísť vlastnou cestou

    Právnička Janka Debrecéniová: Veľmi by som chcela, aby sa dcéry nebáli ísť vlastnou cestou

    Už roky sa zaoberá ľudskými právami, vrátane práv žien pri pôrodoch. Sama je matkou dvoch dcér. Ako vraví, bola by rada, keby v budúcnosti nezostali ľahostajné k problémom okolo seba a nebáli sa angažovať do ich riešení. Ona sama v tomto ide dokonalým príkladom. Právnička a aktivista zo združenia Občan, demokracia a zodpovednosť Janka Debrecéniová.

  • Obrázok Autor turistických máp Vysokých Tatier a Slovenského raja Oto Rozložník: Ak má dieťa pravdu, treba mu ju uznať

    Autor turistických máp Vysokých Tatier a Slovenského raja Oto Rozložník: Ak má dieťa pravdu, treba mu ju uznať

    Oto Rozložník je celou dušou turista. Väčšinu života prežil v horách, vo Vysokých Tatrách a v Slovenskom raji pozná každý vrch, každú dolinu. So synom Miroslavom vytvorili turistické mapy oboch území, používané dodnes. Okrem toho má dvoch vnukov, ktorých pochopiteľne tiež vedie k tomu, čo mu je najbližšie. A ešte, ako povedal v našej ankete, k čestnosti a úcte k druhým.

  • Obrázok Andrea Kováčová: Narodením detí som dosiahla všetko

    Andrea Kováčová: Narodením detí som dosiahla všetko

    „Najviac ma pobaví, ako chce byť Peťka bábätkom v brušku. A tak sa každé ráno nasúka do môjho trička, viete si predstaviť, aké mám vyťahané tričká, a začne sa akože v brušku hmýriť, že už je čas narodiť sa. Nakoniec sa akože narodí, vyvlečie sa z môjho trička, ja trošku svoje novorodeniatko potuľkám a môžeme ísť do škôlky," smeje sa Andrea Kováčová, zakladateľka stránky ČoDokážeMama.sk, na ktorej šikovné mamky ponúkajú svoje výrobky. Andrea odpovedala v našej každotýždňovej ankete Mamy o materstve.

  • Obrázok Mama dvoch synov Daniela Krnáčová: Dospelí deti často podceňujú

    Mama dvoch synov Daniela Krnáčová: Dospelí deti často podceňujú

    „Celkom často sa mi stáva, že keď sa so synmi smejeme, uvedomím si, že teraz som šťastná,“ hovorí v našej ankete Mamy o materstve Daniela Krnáčová, mama sedemročného Jorika a deväťročného Jonáša.

  • Obrázok Reprezentačná trénerka slovenských gymnastiek Katarína Krekáňová: Som žiakom svojej dcéry

    Reprezentačná trénerka slovenských gymnastiek Katarína Krekáňová: Som žiakom svojej dcéry

    Prostredníctvom dcéry som pochopila svojich rodičov a ešte viac si ich začala vážiť, hovorí o svojom materstve v našej ankete Katarína Krekáňová, trénerka slovenskej ženskej reprezentácie v športovej gymnastike. Žije v Detve, kde vedie aj tamojší gymnastický klub, jej dcéra Katarína študuje na vysokej škole. V živote sa drží kréda, že naše šťastie nemôže závisieť od nikoho iného a nikto nám nie je nič dlžný.

  • Obrázok Misha: Od narodenia dcér som to naozaj ja

    Misha: Od narodenia dcér som to naozaj ja

    Materstvo berie vážne i s humorom, v oboch prípadoch jej ide o to, aby z jej šesťročných dvojičiek vyrástli dobrí a čestní ľudia. Speváčka, dnes už najmä fotografka Misha v našej ankete opisuje, ako pri dcérach zistila, že najväčšia bolesť je stúpiť na kocku z lega a ako sa snaží ísť dcéram príkladom v upratovaní, hoci zatiaľ márne čaká, kedy si vyloží nohy na gauč.

  • Obrázok Juraj Hipš: Vďaka pubertálnym dcéram som sa stal svätcom

    Juraj Hipš: Vďaka pubertálnym dcéram som sa stal svätcom

    „Chcem, aby moje deti neboli priemerné. Desí ma, ak by boli šedou masou,“ hovorí v našej každotýždňovej ankete o rodičovstve Juraj Hipš, ktorý je nielen riaditeľom mimovládnej organizácie Živica, ale aj otcom troch detí, Viktórie (14), Iniye (14) a Yoriho (5).

  • Obrázok Mama Ely s Downovým syndrómom a ďalších piatich detí: Učím ich, že láska je viac ako vzdelanie či kariéra

    Mama Ely s Downovým syndrómom a ďalších piatich detí: Učím ich, že láska je viac ako vzdelanie či kariéra

    Eva Šarkozyová z Trnavy má šesť detí, najmladšia je šesťročná Ela, ktorá má Downov syndróm. „Na Eli sa smejem, keď sa snaží udobriť dvoch rozhádaných bratov: Povedz prepáč! Vtedy sa často zasmejú aj oni a hádka sa stane menej napätou," hovorí v našej každotýždňovej ankete Mamy o materstve.

Ďalšie naše weby