„Rodičia, žiaľ, často zabíjajú kreativitu v deťoch,“ tvrdí neuropsychológ Robert Krause

Milan Buno, knižný publicista, 8. decembra 2022 o 06:00

Populárny neuropsychológ Dr. Robert Krause prichádza s dvomi knihami o detskom mozgu – ako ho pochopiť, podporiť a stimulovať, aby z dieťaťa vyrástol inteligentný, šikovný a múdry dospelák. Po knihe Detský mozog: Novorodenec vyjde aj Detský mozog: Batoľa.

¨
Po knihe Detský mozog: Novorodenec vyjde aj Detský mozog: Batoľa.

Detský mozog sa začína rozvíjať počas vnútromaternicového vývinu a jeho dozrievanie rapídnym spôsobom akceleruje v prvých mesiacoch a rokoch života. Neuropsychológ a dvojnásobný otec Robert Krause vás vo svojej knihe prevedie dvadsiatimi štyrmi modelovými situáciami, ktoré vám pomôžu pochopiť vývin vášho dieťaťa. Na týchto názorných príkladoch vám ukáže a pomocou najnovších vedeckých poznatkov vysvetlí, čo robiť a čomu sa pre zmenu vyhýbať, aby ste podporili zdravé dozrievanie mozgu dieťaťa.

Vypočujte si rozhovor s R. Krausem v knižnom podcaste. O detskom mozgu, výchove, tehotenstve, pôrode a rôznych zaujímavostiach, ktoré súvisia s deťmi od počatia až po koniec tretieho roka.



Kniha vás popritom osloví svojou jednoduchou a systematickou štruktúrou, vďaka ktorej ľahšie pochopíte kognitívnu neuropsychológiu a v roli rodiča sa budete cítiť istejšie a bezpečnejšie.

„Detský mozog sa vyvíja už počas vnútromaternicového vývinu a rapídnym spôsobom dozrievanie akceleruje v prvých rokoch života po pôrode. Vďaka týmto publikáciám venovaným detskému mozgu pochopíte, čo robiť a čomu sa pre zmenu vyhýbať ak chcete podporiť zdravé dozrievanie mozgu detí a to od počatia až po koniec tretieho roku života,” tvrdí R. Krause.

Dr. Robert Krause sa štúdiu psychológie začal venovať pred viac než desiatimi rokmi. Už počas vysokej školy napísal dve knihy a niekoľko vedeckých článkov. Vo svojej praxi doposiaľ vyškolil niekoľko tisíc ľudí z 18 národností. V súčasnosti zastrešuje významné programy neurovied a neuropsychológie v Mexiku, Španielsku a v Afrike.

Ako odborníka ho veľmi často oslovujú popredné slovenské a zahraničné médiá. V súčasnosti prednáša na dvoch slovenských vysokých školách. Napriek mnohým pracovným úspechom je však Robert najmä človekom, pre ktorého je dôležitá rodina, zdravie, šport, rozvoj a vzťahy. Je šťastne ženatý a je otcom dvoch krásnych dcér. Tvrdí, že úspech ho neurobil šťastným, ale šťastie ho urobilo úspešným.

Pozrite si, čo Dr. Robert Krause hovorí o svojich knihách:












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa