Recept na víkend Fantastický rýchly ovocný koláč s čokoládou

Patricia Poprocká, 22. januára 2022 o 04:07

Nepotrebujete naň takmer nič, dokonca ani cukor či vajce. Napriek tomu chutí vynikajúco a príprava trvá pár minút. Pochutnajte si na tomto skvelom koláči, tu je recept!

Nech sa páči...

Foto: Miriam Poprocká

Základnou zložkou je ovocie. Môžete si vybrať zdravšiu vegánsku verziu, čo je vlastne pôvodný recept, alebo s kravským mliekom, je to na vás.

Potrebujete:
3 zhruba trojdecové šálky mlieka (sójové, mandľové, ovsené, ak preferujete kravské, tak kravské), tri banány, 1 šálku ovsených vločiek, pol šálky chia semiačok, pol šálky špaldovej múky, 1 šálku pšeničnej múky, najlepšie celozrnnej, 3 nastrúhané jablká, nakrájané figy a ďatle (približne polovicu balíčka, resp. podľa uváženia môžete i viac), prášok do pečiva, aníz, škoricu alebo namiesto nich perníkové korenie, kvalitnú horkú čokoládu

Postup: Banány rozmixujte v mlieku a popridávajte ostatné ingrediencie okrem čokolády. Ochutnajte. Ak sa vám zdá cesto málo sladké, pridajte cukor, med alebo čokoľvek iné na dosladenie.

Dajte piecť. Prvých 10 minút na 250 stupňov, potom asi 30 minút na 150 stupňov.

Po vybratí z rúry polejte roztopenou čokoládou. Posypte nasekanými mandľami, orieškami, sušenými jahodami či iným ovocím, môžete i nakrájané zvyšné figy a ďatle.

Koláč vyzerá skvele a rovnako i chutí.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >