Prvý stupeň sa vracia do školy, v školskom klube sa žiaci nemajú miešať

TASR, 11. apríla 2021 o 04:45

S plošným otvorením prvého stupňa základných škôl od pondelka 12. apríla sa môžu prezenčne otvoriť aj školské kluby detí.

V školských kluboch sa nemajú meniť skupiny žiakov.

Foto: Shutterstock.com

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v materiáli Návrat detí do škôl 2021 s platnosťou od 12. apríla uvádza, že skupiny žiakov v školských kluboch detí sa počas týždňa nemajú meniť.

Pri svojej prevádzke školský klub detí postupuje v zmysle COVID školského semaforu a dôsledne dbá na dodržiavanie všetkých protiepidemických opatrení. Zabránenie miešania detí v skupinách má pomôcť k prípadnému dohľadaniu úzkych kontaktov v prípade nakazenia ochorením COVID-19. Podmienkou na činnosť klubu detí je test zamestnancov a zákonného zástupcu, ak ho nepredložil škole.

V prípade, že škola neobnoví prezenčnú výučbu k 12. aprílu, ale zriaďovateľ rozhodne, že školský klub detí bude v prevádzke, dieťa ho môže navštevovať. Avšak bude to podmienené testom zákonného zástupcu.

Materské školy a prvý stupeň základných škôl budú od pondelka otvorené pre deti všetkých rodičov. Spolu s nimi sú aj naďalej otvorené špeciálne školy, stredné zdravotnícke školy, stredné školy v posledných ročníkoch či ďalšie školské zariadenia. Umožnené je tiež vzdelávanie žiakov, ktorí nemajú prístup k dištančnému vzdelávaniu, v malých skupinách piatich žiakov a jedného pedagóga.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >