Po seriáli a knihe prichádzajú Mimi a Líza v internetovej hre

pt, 2. februára 2021 o 03:54

Dve kamarátky, jedna nevidí, no druhá jej nahrádza zrak. Pôvodný slovenský príbeh o dievčatkách Mimi a Líze a ich príhodách prichádza po knihe a večerníčku teraz ako jednoduchá elektronická hra.

Príbehy kamarátok sú medzi deťmi veľmi obľúbené.

Foto: RTVS

Aj keď hry na tabletoch či mobiloch nie sú tým najvhodnejším trávením voľného času a rodičia by mali dbať, aby dieťa nimi netrávilo veľa času, občas môžu byť užitočnou krátkodobou zábavkou.

Hra Mimi a Líza vznikla pod dohľadom tvorcov televízneho seriálu. Je určená pre deti od 4 do 7 rokov, no tvorcovia nevylučujú, že zaujať môže aj starších, dokonca i rodičov. „Hráčov zavedie do sveta dvoch nerozlučných kamarátok s rozprávkovou atmosférou a magickou hudbou,“ vravia s tým, že má aj vzdelávací charakter.

Deti majú úlohy, pri ktorých sa naučia rozoznávať tvary, precvičovať si pamäť a vyhľadávať v interaktívnom prostredí potrebné predmety. Čiže to môže rozvíjať procesy myslenia, orientácie a motorické schopnosti.

Herná doba by nemala presiahnuť 15 minút, podľa veku dieťaťa. Hra je vytvorená pre tablety a mobily s operačným systémom Android. Jej vytvorenie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, vďaka čomu si ju možno stiahnuť zadarmo.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >