Petra Vlhová už je tetou, malá Lujza prišla na svet trocha skôr

Patricia Poprocká, 12. novembra 2019 o 05:52

Trocha predčasne, ale všetko je v poriadku. Najmladší člen lyžiarskej rodiny Vlhovcov má už 12 dní a za sebou aj prvú prechádzku na čerstvom vzduchu. Lujza, dcéra Petrinho brata Borisa a jeho partnerky Simony Jágerskej prišla na svet cisárskym rezom v posledný októbrový deň.

Simona Jágerská a Boris Vlha sa 31. októbra stali rodičmi malej Lujzy.

Foto: archív Simony Jágerskej

Pôvodne sa mala narodiť až v druhej polovici novembra, lekárovi sa však pri pravidelnej kontrole nezdalo všetko v poriadku, tak sa rozhodol pre cisársky rez. „Bolo tam toho viac, nerástla, nebola dostatočne vyživovaná, mala trikrát omotanú pupočnú šnúru,“ vyratúva Boris Vlha. Zdravotne je Lujza našťastie v poriadku, a keďže sa narodila v 38. týždni, nemusela byť ani v inkubátore.

Vlhovci počas minulých Vianoc. V tomto roku ich už bude o jedného viac.

Foto: archív Simony Jágerskej

Od piatku sú už obe – malá Lujza aj jej mama Simona doma a postupne si rodina zvyká na život v trojici. Vládne pohoda, Lujza má za sebou už aj prvú prechádzku.

„Zatiaľ je a spí, tak dookola,“ opisuje Boris plynutie dní. Pri narodení merala 45 centimetrov a vážila necelé dve kilá, teraz už úspešne dobieha zameškané. „Keď som ju videl, bola veľmi malinká, drobnučká, no už pekne rastie,“ vraví Boris.

S rodinou sa chystá zostať najbližšie týždne. Nebude teda Petru Vlhovú sprevádzať na pretekoch Svetového pohára posledný novembrový víkend v Levi a ani následne v Zámorí. Či sa k tímu našej najlepšej lyžiarky pripojí neskôr, ukáže čas, nie je to však vylúčené.

Boris Vlha má v tíme svojej sestry dôležité miesto, vlaňajšia sezóna sa vydarila skvele.

Foto: TASR

„Zimná sezóna za normálnych okolností funguje asi tak, že Boris je preč aj tri týždne vkuse, domov príde na štyri dni a znovu odchádza. Určite sa však na nejaké preteky pôjdeme pozrieť, to je jasné. Budúci rok bude naše dieťa väčšie, Borko sa môže vrátiť k Peti a my budeme za ním cestovať,“ prezradila plány Simona Jágerská v júlovom rozhovore pre ahojmama.sk.

Fotografiu svojej dcéry Boris so Simonou zatiaľ ešte nezverejňujú. „Možno o dva-tri týždne,“ vraví Boris. Jej narodenie oznámili na Instagrame takto: „Welcome our princess Lujza, 31.10. 2019." Prajeme všetko najlepšie!






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >