Nová knižka Kde je kto? rozvíja slovnú zásobu aj orientáciu v priestore

gb, 19. októbra 2019 o 05:12

Výtvarníčka Veronika Lesana Renčková spolu s herečkou a rozhlasovou redaktorkou Zuzanou Jurigovou Kaprálikovou pripravili obrázkovú detskú knižku Kde je kto? s kartovou hrou, básničkami a nápadmi na aktivity na rozvíjanie slovnej zásoby, fantázie a orientácie v priestore.

Nová kniha pre deti učí orientácii v priestore.

Foto: Fortuna Libri

Zábavná a tvorivá knižka Kde je kto? úzko súvisí s divadelným predstavením hereckej rodiny Kaprálikovcov Kozliatka a vlk, v ktorej kozliatka hrajú zábavnú a súčasne náučnú kartovú hru.

„Knihu si vlastne vypýtali rodičia, ktorí videli naše predstavenie. Jeho súčasťou sú aj karty, ktoré deti učia hravou formou orientáciu v priestore. Rodičia mali záujem o kartovú hru s postavičkami z rozprávky, a tak sme vytvorili našu knižku Kde je kto?“ hovorí autorka Zuzana Jurigová Kapráliková.

Kartová hra obsahuje 32 kariet s obrázkami zvieratiek – medveďa, zajka, bobra a ježka - s pravidlami hry. S kartami i textom však možno pracovať podľa vlastnej fantázie a rozvíjať tak detskú slovnú zásobu a tvorivosť. Dajú sa využiť aj pri hre s väčšími skupinami detí v materských školách či krúžkoch. S knižkou Kde je kto? môžu pracovať nielen rodičia, ale aj pedagógovia, terapeuti, logopédi či lektori. Obsahuje tipy na ďalšiu prácu s textom a s kartami.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >