Najlepšia základná škola je v Košiciach, najlepšie gymnázium v Bratislave

SITA, 17. novembra 2018 o 09:21

Rebríček najlepších škôl, ktoré na základe študijných výsledkov žiakov zostavuje inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO vedie základná škola na Krosnianskej ulici v Košiciach a Gymnázium pre mimoriadne nadané deti na Teplickej ulici v Bratislave.

Žiaci Základnej školy na Krosnianskej ulici v Košiciach dosahujú podľa INEKO najlepšie výsledky.

Foto: ZŠ Krosnianska

Analytici inštitútu pri hodnotení škôl brali do úvahy len vzdelávacie programy a výsledky žiakov. Pri základných školách šlo o testovanie piatakov a deviatakov, na stredných zavážili výsledky externej časti maturitných skúšok a pridanie výsledkov z cudzích jazykov na úrovni C1.

Okrem košickej základnej školy boli medzi tromi najlepšími ešte základná škola vo Svätom Jure a Základná škola T. J. Moussona v Michalovciach.
Druhým najlepším gymnáziom na Slovensku je podľa INEKO Gymnázium J. Hronca v Bratislave a tretím Gymnázium na Poštovej v Košiciach.

Najlepšími strednými odbornými školami sú Obchodná akadémia v Trnave a Stredná priemyselná škola elektrotechnická na Plzenskej ulici v Prešove. Za nimi je Spojená škola na Slančíkovej v Nitre.

Analytici nebrali do úvahy celý obsah vzdelávania, ani to, aké zručnosti a vedomosti v danom období odovzdala svojim žiakom. Rebríčky tak môžu byť podľa INEKO užitočným pomocným ukazovateľom pri výbere školy, najmä by však mali pritiahnuť záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl.

Ak chcete vedieť, ako v hodnotení dopadla vaša škola, kompletné výsledky sú na stránke skoly.ineko.sk.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >