Môj prvý rok s Jankou. Jedenásty mesiac. Janka už chodí a všetci sa tešíme na Vianoce

Patricia Poprocká, 21. novembra 2019 o 05:54

Jeden mesiac letí rýchlejšie ako druhý. Janka má dnes 11 mesiacov, a už chodí. Opäť nás potrápili ďalšie zúbky, ako sme mali až do minulého mesiaca pokoj, tak teraz sa toho nakopilo. Ale všetko sme úspešne zvládli a teraz sa tešíme na Vianoce, píše svoje zážitky Jana Chvosteková v rámci rubriky Môj prvý rok s Jankou.

Jana má doma veselo, Janka už chodí, a to aj počas ochutnávania pochúťok.

Foto: Jana Chvosteková

Keďže pre mňa sú Vianoce najkrajší čas v roku a teším sa na ne už od januára, konečne prichádza moje obdobie. Aj sme už doma začali s prvými prípravami.

Pečieme prvé skúšobné koláčiky, najmä staršia dcéra Kika má neskutočne rada túto prácu, takže predovšetkým kvôli nej. Ale inak nevypekám, iba také základné jednoduché koláče, najmä suché. Zvyšok si objednám, pretože nechcem stráviť mesiac v kuchyni pečením koláčov, ktoré by som potom aj tak jedla predovšetkým ja. Takže takto máme pre návštevy z každého rožka troška a my s dievčatami pečieme iba v malom, a iba pre zábavu.

Chodiť je fajn, tancovať ešte lepšie!

Foto: Jana Chvosteková

Čo sa týka darčekov, tak tie už mám pochystané, aj balíčky na Mikuláša. December a čakanie sviatkov si chcem naozaj užiť, v pokoji a bez stresu, nie behaním po obchodoch. Milujem tú pravú zimnú vianočnú atmosféru, aj keď teda zatiaľ je vonku teplo, ako keby ani nebol november.

Veľmi sa teším aj na sneh, čakáme ho netrpezlivo, ale veru veľmi nevyzerá, že by malo v dohľadnom čase nasnežiť. Škoda, ale verím, že nejaký sneh napokon predsa len bude. Myslím si, že pre Janku to bude veľký zážitok. V uplynulej zime bola ešte malinká, nič z toho nemala, no teraz sa už neviem dočkať, aká bude natešená. Momentálne sa najviac teší z hudby, keď sa pustí nejaká detská pesnička, hneď sa natriasa do rytmu ako malé kozliatko.

Hoci sa veľmi teším z Jankiných pokrokov aj z blížiacich sa Vianoc, čoraz častejšie mi už napadá aj myšlienka na návrat do práce. A hoci ma to na jednej strane aj láka, na druhej strane viem, že mi bude chýbať tá domáca pohoda, ktorá mi teraz chvíľami už paradoxne lezie na nervy. Ale to pozná asi každá mama. Ale zasa viem, že to sú len také úvahy. Janka je ešte maličká a potrebuje ma. Nemala by som to srdce dať ju už do škôlky. Kika šla, keď mala dva a pol roka, ale šla preto, že sa tam sama pýtala. Uvidíme, ako na tom bude Janka. Ale nútiť ju rozhodne nebudem.

Namiesto zimných radovánok zatiaľ musí stačiť maľovanie na chodník.

Foto: Jana Chvosteková





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Prvý rok - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >