Mladí autori sa môžu zapojiť do 56. ročníka súťaže Literárny Kežmarok

TASR, 15. apríla 2021 o 04:30

Žiaci zo základných a stredných škôl môžu svoje práce posielať do 30. júna.

Žiaci a študenti sa môžu hlásiť do známej literárnej súťaže.

Foto: TASR

V Kežmarku odštartoval 56. ročník najstaršej autorskej literárnej súťaže pre deti a mládež na Slovensku. Ako ozrejmila Barbora Sosková z oddelenia komunikácie a propagácie mesta, súťažiaci môžu poslať dve až päť vlastných básní alebo najviac tri prozaické útvary v rozsahu maximálne piatich normovaných strán, ktoré neboli publikované ani zaslané do inej súťaže.

Každú prácu musia označiť samostatným úvodným listom, na ktorý uvedú svoje údaje. Texty posielané hromadne zo škôl porota posúdi len vtedy, ak škola priloží zápis o víťazoch školského kola. Práce je potrebné zaslať elektronicky na LK@literarnykezmarok.sk. Uzávierka súťaže je 30. júna.

Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční v septembri. Keď to pandemická situácia a s ňou spojené nariadenia umožnia, víťazi budú pozvaní na trojdňový pobyt do Kežmarku. Zúčastnia sa na sprievodnom programe, besedách s porotou a dielňach tvorivého písania. Sosková priblížila, že do tvorivých dielní sa budú môcť zapojiť nielen ocenení autori, ale aj tí, ktorí sa do súťaže prihlásia odoslaním svojich prác. Tento ročník Literárneho Kežmarku je venovaný aj 100. výročiu úmrtia Pavla Országha Hviezdoslava a 230. výročiu narodenia a 150. výročiu úmrtia Jána Chalupku.

Ambasádorkou na tento rok sa stala spisovateľka a novinárka Tamara Šimončíková Heribanová. Práce bude hodnotiť odborná porota, ktorú povedú spisovatelia Daniel Hevier a Monika Kompaníková, víťazi Literárneho Kežmarku spred rokov. Okrem nich do poroty zasadnú Valentín Šefčík, Jozef Brunclík, Dana Jánošíková a Júlia Čurillová.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >