Máte doma prebytočné školské pomôcky? Posuňte ich ďalej

SITA, pt, 18. augusta 2019 o 05:27

Majú skončiť v koši alebo sa povaľovať kade tade po byte? Posuňte ich ďalej a potešte iných. Zbierku školských pomôcok, hoci použitých, ale funkčných organizuje aj tento rok Slovenská katolícka charita. Chce tým pomôcť deťom zo sociálne slabších pomerov, krízových centier a z charitných detských domov.

Mať v peračníku pastelky alebo fixky nie je pre všetkých školákov samozrejmosťou. Mnohých to však poteší i motivuje k lepším výsledkom.

Foto: shutterstock.com

Prebytočné knihy, tašky, peračníky, pravítka, pastelky či zošity môžu ľudia odovzdávať na vyše 40 zberných miestach na celom Slovensku do 15. septembra. „Zbierka má prispieť k tomu, aby mali všetky deti, aj chudobné či zanedbávané, rovnakú šancu na vzdelanie,“ povedala hovorkyňa charity Monika Molnárová.

„Z dlhoročnej práce s rodinami v núdzi či z podpory v krízových centrách vieme, že nie je samozrejmé pre deti zo sociálne slabších pomerov mať v peračníku plnú sadu farbičiek a fixiek či rozprávkovú školskú tašku,“ dodala.

Práve takéto, pre nezainteresovaných navonok maličkosti, sú však pre deti veľmi dôležité, dokážu byť pre nich veľkou motiváciou a vzpruhou do ďalšieho štúdia.

Minulý rok sa charite vďaka štedrosti darcov podarilo vyzbierať 27 269 školských pomôcok, ktoré dali deťom zo sociálne slabších rodín, do krízových centier a detských domovov na Slovensku.

V tomto roku zbierku predĺžili do polovice septembra. „Chceme dať ľuďom viac času posunúť školské pomôcky ďalej, aby zbytočne neskončili v kontajneroch, keď môžu ešte dobre poslúžiť,“ vysvetlila Monika Molnárová.

Podľa riaditeľa Bratislavskej arcidiecéznej charity Borisa Hrdého je v hlavnom meste a okolí o zbierku záujem. Ľudia darovali školské tašky, peračníky i zošity. Dokonca v druhom augustovom týždni bolo školských pomôcok toľko, že ich bratislavský tím priebežne distribuoval medzi klientov charity.

Do zbierky sa môžu zapojiť darcovia z celého Slovenska. Zberné miesta aj s adresami, kde možno dary pre školákov priniesť, nájdete tu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >