Kto vyhral v súťaži o najšikovnejšiu mamičku? Líška ako živá...

gb, 14. januára 2021 o 04:06

Šiesty ročník súťaže Čo dokáže mama, do ktorej sa mohli šikovné mamičky prihlásiť so svojimi výrobkami či službami, už pozná víťazky. Náš portál ahojmama.sk je mediálnym partnerom obľúbenej akcie.

1. miesto

Prvé miesto v kategórii Produkt získala Miroslava Grisáková a jej maľba akrylovými farbami na bavlnené plátno pod názvom: V núdzi poznáš priateľa....


Miroslava Grisáková o sebe: „Žijem a tvorím v malom meste Krompachy. Na materskej dovolenke som sa vrátila k tomu, čo mám najradšej... Môj sen, živiť sa maľovaním sa mi splnil. V mojej tvorbe pod značkou MimGart prevládajú hlavne líšky, sú to pre mňa čarovné rozprávkové stvorenia. Túžim po tom, aby môj syn Andrej pokračoval v mojich šľapajach... Ale všetko ukáže čas."

2. miesto

Druhé miesto získala Lenka Repiská a jej ručne maľované šaty pre mamičku a dve dcérky.


Lenka Repiská o sebe: „Som maminou dvoch chlapcov, Šimonka (8) a Adamka (5) a v čase, keď som bola ešte na materskej, som sa začala venovať maľbe. Dnes už maľujem na plný úväzok a svojou tvorbou pod názvom Moje maľované sa snažím robiť ľuďom radosť."

3. miesto

Tretím miestom sa pýši Lucia Rusiňáková a jej torta Zimné Mestečko. Torta je gaštanová s lesným ovocím, zdobená modeláciami, ručne maľovaná a zasnežená.


Lucia Rusiňáková o sebe: „Mám milujúceho manžela a dve krásne a šikovné deti (Andyho a Dianku). Vo voľnom čase rada maľujem obrazy a pečiem torty pod značkou Andianka Cakes."

Víťazka kategórie Služby

V kategórii Služby sa víťazkou stala Daniela Maťuchová a Zrakové vzdelávanie.


Daniela Maťuchová o sebe: „Problematike prirodzeného zlepšenia zraku podľa Dr. Batesa sa venujem už desať rokov. Poskytujem služby zrakového vzdelávania - učím svojich študentov, ako sa starať o svoj zrak, ako ho používať správne, aby im slúžil čo najdlhšie v čo možno najlepšej kondícii. Mám skvelého manžela a dve nádherné detičky, 13-ročnú Veroniku a 12-ročného Mikuláša. V januári 2014 som si v Banskej Bystrici založila Centrum ProVitalis, kde poskytujem osobné konzultácie, prednášky, semináre pre verejnosť i firmy. V novembri 2017 mi vyšla kniha s názvom Lepší zrak prirodzene - praktický sprievodca na ceste za lepším zrakom, ktorá slúži ako pomôcka nielen účastníkom mojich konzultácií či seminárov, ale je napísaná tak, aby si podľa nej
vedeli pomôcť ľudia aj sami."

Množstvo cien

Mamičky si rovnako ako každý rok odniesli aj množstvo hodnotných cien od významných slovenských firiem a budú môcť absolvovať vzdelávací workshop, profesionálne fotenie a konzultácie s odborníkmi na oblasť marketingu i sociálnych sietí. A hodnotné darčeky získalo aj všetkých 15 finalistiek.

O víťazkách rozhodla odborná porota. „Rozhodovanie bolo náročné tak ako každý rok. Súťaž v Čo dokáže mama organizujeme už šiesty rok a v každom ročníku nás prekvapia výrobky, ktoré vynikajú krásou, originalitou a precíznosťou spracovania. Víťazkou tohto ročníka sa stala mamička Mirka Grisáková so svojím obrazom líšky, ktorý porotkyne doslova uchvátil. Takto precízne vykreslená srsť zvieraťa do posledného detailu navodzuje pocit, že je živé a doslova vystupuje z obrazu. Je pre nás úžasné vidieť, že máme v radoch slovenských mamičiek takéto umelkyne a že dokážu svoj talent rozvíjať aj popri deťoch, práci a domácnosti. Sme veľmi rady, že sme našou súťažou dali opäť možnosť výnimočným talentom príležitosť zažiariť a ukázať Slovensku čo dokáže mama,“ povedala na záver o ročníku 2020 Andrea Kováčová, zakladateľka Čo dokáže mama.

S nápadom prišla počas svojej materskej dovolenky, s cieľom vytvoriť priestor pre mamičky, ktoré chcú ukázať, čo dokážu popri svojich deťoch. Projekt sa za šesť rokov rozrástol na viac ako 47 000 aktívnych členiek, ktoré na webovej platforme www.codokazemama.sk, predávajú výsledky svojej kreatívnej činnosti – ručne tvorené výrobky, služby a vydané knihy. Čo dokáže mama svojou činnosťou podporuje rodiny s nevyliečiteľne chorými deťmi, ktorým odovzdáva časť výťažku z predaja realizovaného na webovej platforme.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >