Karneval i napriek pandémii, februárová Pokladovka bude v maskách. Pridajte sa!

pt, 11. februára 2021 o 04:09

Za normálnych okolností by sa deti v týchto časoch chystali na karneval. Aby sa na fašiangové zábavy tohto roku úplne nezabudlo, v ich duchu sa bude niesť druhé kolo celoslovenskej Pokladovej hry. Takže môžete chystať kostýmy, od budúceho pondelka sa bude v regiónoch naprieč Slovenskom hľadať poklad v maskách.

A ide sa hľadať!

Foto: ahojmama.sk/Patricia Poprocká

Podľa organizátorky Marcely Kramplovej z pohybového centra Bublinka by malo ísť o akýsi fašiangový karneval v lese. „Samozrejme s hľadaním pokladu, ktorým bude tentoraz pohybová hra z našej dielne. Žiadna gaučovka, ale hra, kde sa radi budete hýbať,“ dodáva.

Úlohou hľadačov je nájsť na trasách 12 kartičiek so zvieratkami. Uhádnuť hádanku a podľa tajného kľúča vylúštiť heslo k pokladu.

Sprievodnou úlohou bude v cieli zatancovať kačací tanec, nahrať na mobil a vložiť do komentára. „Tri videá s najväčším počtom hlasov získajú 28 dňový program Zdravé nôžky pre deti, čo je súbor cvičení, úloh a videí na podporu zdravého vývoja chodidiel a celého tela, alebo 28 dní zábavného cvičenia online s Bublinkou. To je zasa komplex videí na cvičenie – acrogym, ľudovky, Zdravé nôžky, Bublifit. Výber necháme na výhercovi,“ vraví Marcela Kramplová. Zo všetkých videí sa na konci hry vyskladá videoklip.

Aby sa zdôraznil čas fašiangov, do lesa by mali ísť hľadači pokladov v maskách. Sú tri obtiažnosti, z ktorých si účastníci môžu vybrať. Prvá sa týka iba detí, aby si nasadili škrabošky. Druhá je rovnako pre deti, ktoré si môžu masku na tvári doplniť aj primeraným oblečením. Tretia sa týka celej rodiny, keď by sa do kostýmov prezliekli aj dospelí.

Poklad sa vo februári bude hľadať na 18 miestach Slovenska. Prihlásiť sa môžete na stránke Pokladovka.sk. Poplatok je tri eurá. Pôvodne bola hra zadarmo, vzhľadom na to, že pre pandémiu koronavírusu sú detské centrá vo veľmi zlej situácii, je spoplatnená. Peniaze ostávajú príslušnému miestnemu združeniu, ktoré hru organizuje.

Kartičky s hádankami sú už nachystané.

Foto: Marcela Kramplová

Pokladová hra je otvorenou hrou pre všetkých. Ak by sa chceli do ďalšieho kola zapojiť aj ďalšie organizácie, môžu tak urobiť na adrese zdravypohybdetom@gmail.com. Portál ahojmama.sk je mediálnym partnerom Pokladovej hry.

Pozrite si VIDEO k Pokladovke:







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >