Galéria v Banskej Štiavnici vystavuje rozprávkové ilustrácie Vladimíra Krála

Gabriela Bachárová, 23. októbra 2020 o 03:23

Diela slovenského ilustrátora Vladimíra Krála predstavuje Galéria Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici. Návštevníci budú môcť obdivovať vyobrazenia známych rozprávok z pier slovenských aj svetových autorov.

Ilustrácia z knihy Ako išlo vajce na vandrovku.

Foto: Buvik

Výstava je posledným podujatím niekoľkoročnej spolupráce Slovenského banského múzea v Banskej Štiavnici a bratislavskej „TOTO je galéria". Záver kooperácie bude patriť dielam Vladimíra Krála, ktorý sa v rámci ilustrovania venuje najmä tvorbe pre deti. „Výstava je ale určená pre všetkých, ktorí majú radi umenie, ilustráciu, knihy, farby, ale aj svet fantázie, pričom na veku nezáleží," povedala vedúca odboru marketingu Slovenského banského múzea Petra Páchniková.

Král ilustroval napríklad knižku Ako šlo vajce na vandrovku od Márie Rázusovej Martákovej a Márie Príbusovej, Janko Hraško od Márie Ďuríčkovej či Vianočné mystérium od Josteina Gaardera. „Keď čítate knižku, ktorú Vladimír Král ilustruje, je to akoby ste prišli do divadla. Postavy sa pohybujú medzi kulisami, zvieratá, ľudia aj veci sa v nich tak nejako logicky vrstvia v svojskom systéme," opísala Páchniková s tým, že výstava potrvá do 10. januára 2021.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >