Francúzka držala dcéru dva roky v kufre auta, dievča nehovorí a má strach z otvorených priestorov

ČTK, gb, 14. novembra 2018 o 12:58

Keď vedúci autoservisu v stredofrancúzskom meste Terrason uvidel, čo ukrýva kufor jedného auta, ktoré mal opraviť, zhrozil sa. Našiel v ňom zašpinené, nahé a dehydrované dievčatko, ktoré bolo obklopené „hračkami a výkalmi“. Dnes sedemročná Séréna žije u pestúnov.

Násilie na deťoch má často tie najneuveriteľnejšie podoby.

Foto: Shutterstock.com

Muž dievčatko objavil pred piatimi rokmi, teraz sa otrasný prípad dostal pred súd. Vyšlo najavo, že päťdesiatročná Francúzka Rosa Maria Da Cruzová schovávala svoju dcérku Sérénu v kufri auta celé dva roky, a to hneď od jej narodenia. Žene, ktorá je obvinená z opakovaného násilia voči dieťaťu a z toho, že mu spôsobila doživotné postihnute, hrozí trest dvadsaťročného väzenia. Vyšetrovatelia síce vzali do väzby aj otca dievčatka, ale stíhanie proti nemu neskôr zastavili.

Muž, ktorý má s Da Cruzovou ďalšie tri deti vo veku šesť až dvanásť rokov tvrdí, že o Séréne vôbec netušil pred jej narodením ani potom. Žena pred ním tehotenstvo popierala. Advokátka obvinenej povedala, že jej klientka po pôrode dcéru kŕmila, z kufra ju vyberala a večer s ňou trávila čas, hoci „sa o ňu nemohla starať tak ako o tri ďalšie deti“.

Dievčatko dnes žije v pestúnskej rodine. „Chodí, lieta v príroda, jazdí na bicykli,“ popísal spravodajskej agentúre AFP nemenovaný zdroj zoznámený s prípadom. Podľa neho má však Séréna veľa problémov, napríklad sa bojí otvorených priestorov. „Ak s ňou skúšate hovoriť, neregistruje vás. Vydáva zvuky, ale nehovorí,“ dodal zdroj.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >