Detských pacientov v nemocnici postráži „Anjelik“

pt, 20. februára 2019 o 10:47

Spríjemniť chorým deťom pobyt v nemocnici by mali nové vankúšiky. Rozdávať ich začala Žilinská nemocnica, ako prvá na Slovensku v rámci projektu Pod anjelskými krídlami.

Vankúšik, nový spoločník detí v žilinskej nemocnici.

Foto: facebook Fakultnej nemocnie s poliklinkou Žilina

Aj keď deti už môžu počas hospitalizácie zostať v nemocnici s rodičmi, vankúšikmi im chcú zdravotníci pomôcť prekonať strach z prostredia aj liečebných úkonov. Vankúšik „Anjelik“ dostane na detskom oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinkou v Žiline každé dieťa a po prepustení si ho bude môcť zobrať so sebou aj domov.

Vankúšiky nemocnici poskytla Nadácia anjelské krídla. K dispozícii je prvých 60 vankúšikov, ktoré deti dostanú na príjme na pediatrii.

„Každý mesiac prijmeme na pediatriu desiatky detí, ktoré musia ostať hospitalizované. Aj keď je na oddelení s malými deťmi po celú dobu i rodič, snažíme sa najmenším pacientom pobyt v nemocnici čo najviac spríjemniť. Psychologickou pomôckou bude práve Anjelik. Veríme, že aj takýmto spôsobom im pomôžeme vyrovnať sa s náročnou zmenou prostredia a nepríjemnou chorobou,“ vysvetlila hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Rodičia pomôcku vítajú, viacerí by ju uvítali aj na iných oddeleniach, kde sú deti hospitalizované.

Zo slávnostného odovzdávania.

Foto: facebook Fakultnej nemocnie s poliklinkou Žilina





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >