Deti v Brezne sa v mestských škôlkach bezplatne učia angličtinu

TASR, gb, 25. apríla 2019 o 05:50

Vo všetkých materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Brezno sa deti učia zadarmo základy anglického jazyka, a to hravou formou pri umývaní rúk, jedení alebo hre vonku.

V Brezne majú deti v škôlkach angličtinu zadarmo.

Foto: www.brezno.sk

Za týmto projektom vzdelávania škôlkarov je brezniansky primátor Tomáš Abel, ktorý sa často stretával s požiadavkou rodičov na zaradenie cudzieho jazyka do vyučovacieho procesu priamo v škôlke.

„Od apríla v breznianskych škôlkach mesto zaviedlo hravou formou výučbu anglického jazyka, ktorý je pre dnešnú generáciu samozrejmosťou v zamestnaní i vzdelávaní. Výučba je realizovaná nenásilnou formou, deťom je anglický jazyk predstavovaný v podobe bežných aktivít. Prostredníctvom výchovno-vzdelávacej činnosti im anglicky hovoriaci lektori sprostredkovávajú informácie o farbách, tvaroch, predmetoch alebo členoch rodiny, a to všetko v súlade s učebnými osnovami," informoval magistrát.

„Navštívil som materskú školu na Ulici MPČĽ na sídlisku Mazorníkovo a bol som milo prekvapený, ako veľa si deti po dvoch hodinách zapamätali," konštatoval primátor s tým, že výučba angličtiny v škôlkach je bezplatná a samospráva má záujem v tejto oblasti napredovať. Od septembra chce projekt rozšíriť i do základných škôl.

„Som presvedčený, že deti dostanú do života niečo navyše a nenásilnou formou sa dovzdelávajú v svetovom jazyku. Táto forma výučby je bezplatná a anglický jazyk sa deti učia bez ohľadu na to, či si to rodičia môžu dovoliť, alebo nie. Nemusia platiť za jazykové kurzy, ktoré nie sú lacné. Myslím, že ide o zaujímavý, až jedinečný projekt podpory vzdelávania a naše deti v budúcnosti túto výhodu pocítia v zamestnaní, vzdelávaní alebo pri komunikácii so zahraničím," dodal Abel.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >