Deti sa môžu hlásiť do súťaže Trieda hľadá hviezdu

TASR, 19. februára 2020 o 03:49

Deti od šiestich do 15 rokov sa do pondelka 2. marca môžu registrovať do talentovej súťaže Trieda hľadá hviezdu. Jej cieľom je protidrogová prevencia medzi deťmi.

Zo všetkých prihlásených z celého Slovenska na webe súťaže www.triedahladahviezdu.sk vyberú ľudia deväť finalistov. Ďalších troch vyberie porota v zložení hudobný producent Jaroslav Slávik, tanečník Jaroslav Bekr a líder hudobnej skupiny O.B.D. Roman Galvánek. Finalisti svoje nadanie predvedú v marci vo finále v Bratislave. Programom bude sprevádzať moderátor Ludwig Bagin.

Súťaž Trieda hľadá hviezdu je pokračovaním projektu Bola raz jedna trieda a v rámci boja proti drogovým závislostiam mladých ju podporuje aj Ministerstvo zdravotníctva SR. Skúsenosť s užitím drogy má totiž podľa organizátorov stále viac mladých. Rastie tiež počet tých, ktorí ponúkajú narkotiká deťom vo svojom okolí.

„Projekt využíva na komunikáciu súťažný formát a fenomén Superstar na prezentáciu rôznych voľnočasových aktivít detí a ich talentu. Komunikuje atraktívnou formou prostredníctvom digitálnych a mobilných médií," uviedli organizátori v tlačovej správe. Prevencia je podľa nich najmä o možnostiach a pripravenosti čeliť krízovým situáciám, ktoré môžu viesť k užívaniu drog," uviedol Peter Nováčik zo spoločnosti Unity Media, ktorá súťaž organizuje.

Na webe predstavujú kreslené príbehy žiakov z modelovej triedy, ktoré zjednodušene poskytujú informácie o rizikách a nebezpečenstvách drog tak, aby im porozumeli aj deti. „Projekt poskytuje aj možnosti na preventívne riešenia pre rodičov či blízkych detí a mladistvých, ktorí sa už s drogami zaplietli," dodali organizátori.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >