Deň detí sa oslavuje aj napriek korone. 11 tipov na najlepšie akcie po celom Slovensku

Patricia Poprocká, 29. mája 2020 o 05:25

Medzinárodný deň detí sa slávi v mnohých krajinách sveta už takmer sto rokov, na Slovensku od roku 1952. Ten tohtoročný bude v tieni koronavírusovej pandémie, a hoci podujatia budú trocha iné, ako ich poznáme, organizátori urobili, čo je v ich silách. Tu sú tipy na vybrané akcie.

Oravský hrad svoje tradičné podujatie Rozprávkový hrad tentoraz nezopakuje, pre deti sú však nachystané iné prekvapenia. Prísť sa oplatí.

Foto: Martin3.flog

Ľadové kráľovstvo na TV JOJ

Detský koncert s hlasmi hlavných postáv obľúbenej rozprávky Frozen vysiela TV JOJ na svojom webe 1. júna o desiatej dopoludnia. Herci naživo počas live streamu zaspievajú cover verzie najväčších hitov z Frozen 1 a Frozen 2 .

Andrea Somorovská ako Elza, Lucia Bugalová ako Anna. Po prvýkrát zaspieva aj Majo Labuda, ktorý vdýchol život snehuliakovi Olafovi. Ďalším hosťom bude Juraj Kemka, ktorý nadaboval statočného Krištofa. Diváci sa dozvedia, ako vznikala slovenská verzia slávneho muzikálu, nahrávanie skladieb, ktorá pesnička je podľa hercov najťažšia, najobľúbenejšia... Žrebovať sa budú aj výhercovia, ktorí získajú DVD z Frozen 2. Na koncert je potrebné zakúpiť si online lístok, za ktorý si bude možné pozrieť koncert do utorka, 2. júna do 18:00, ak by mal niekto v pondelok dopoludnia iný program.

Oravský hrad s prekvapením pre každého

Tradičný Rozprávkový hrad sa tohto roku síce konať nebude, pre deti je však pripravené iné prekvapenie. Počas soboty a nedele od desiatej rána do štvrtej popoludní sa tam budú hľadať roztratené písmenká a súťažiť sa bude o spoločenské hry. Ceny odovzdá sám kráľ, pre všetkých je však pripravené malá pozornosť. Vstupenky zakúpite na mieste – v pokladni hradu.

Popoludnie s klaunom v Martine

Martinská kultúrna scéna pripravila pre detí zábavné vystúpenie. V Hviedzoslavovom parku pri kine Moskva v sobotu o pol štvrtej vystúpi klaun Adyno a tiež dvojica Fifo a Vierka s programom 30 minút okolo sveta. Pre tých, ktorí sa boja korony bude program vysielať aj miestna televízia.

Roztancovaná rozprávková Bratislava

Na sobotné, nedeľné i pondelkové popoludnie pripravila pre deti program aj bratislavská mestská časť Ružinov. Od štvrtej, v pondelok od piatej, je pre ne na Dulovom námestí pripravený hudobno-tanečný program (sobota), bubliny, bublifuky a tanec v bublinách (nedeľa) a rozprávkový svet princezien (pondelok). Na záver vystúpi superstarista Vasyl Fedykovych a v pondelok aj Michaela Hanudelová.

Šašo na Beckove

Beckov hrad spájaný s tragickým príbehom krutého hradného pána preladí počas víkendu na veselšiu nótu. Deti bude zabávať šašo Becko, ktorý pre ne pripravil množstvo zaujímavých úloh, rozmiestnených po celom hrade. Má pre ne pripravenú aj truhlicu so sladkými prekvapeniami.

V Trnave stavili na šport

Správne! Deň detí treba osláviť športovo! Trnavský amfiteáter pozýva na bezplatné športové popoludnie v Amfiku, ktoré sa začína v nedeľu o tretej popoludní. Bude sa hrať ping-pong, bedminton (náradie bude k dispozícii na zapožičanie), ale aj človeče, hula hop či iné hry. Starší si budú môcť dať kávu a deti iné občerstvenie.

Robo Opatovský a Ujo Ľubo pod balkónmi

Na košickom sídlisku Terasa odohrá spevák pre deti dva koncerty. Jeho predskokanom bude detský zabávač Ujo Ľubo. Koncert bude možné sledovať priamo na mieste za dodržania príslušných odstupov, vysielať sa bude aj na internete. Program je v sobotu aj nedeľu rovnaký, začína sa o štvrtej popoludní na Humenskej ulici a na ďalší deň v Zuzkinom parku.

Divadelné predstavenie v záhrade

Najviac sto ľudí, odstupy dva metre, a pre veľký záujem dve predstavenia. Bratislavské bábkové divadlo odohrá v záhrade na Škultétyho ulici Osmijakove rozprávky o princeznách, a to v nedeľu o pol tretej a o pol piatej. Vstupenky je možné zakúpiť si len online.

Dlhý, Široký a Bystrozraký v Močenku

Rozprávku deťom v tamojšom kultúrnom dome zahrá Staré divadlo Karola Spišáka. V sobotu o tretej popoludní, päťeurové vstupenky sa kupujú na mieste. Odporúča sa prísť polhodinu pred začiatkom.

Zlatá rybka plní želania v centre hlavného mesta

Divadelné predstavenie pre deti sa začína na bratislavskom Rudnayovom námestí v nedeľu o tretej popoludní. Prineste si karimatky alebo deky a rúška, odkazujú organizátori. Bude to iné, ale budú sa vraj plniť tie najneuveriteľnejšie želania. Nuž, nechajme sa prekvapiť.

Jahodový deň

Ak nie ste práve priaznivcom masovej zábavy, skúste vyraziť na jahodovú farmu. Samozber jahôd ponúka v týchto dňoch množstvo pestovateľov vo všetkých kútoch Slovenska. Čerstvo natrhané jahody sa a s tými z obchodu nedajú často ani porovnať. Deň na čerstvom vzduchu, z ktorého si domov prinesiete plné misky jahôd stojí za to. Večer si môžete urobiť z jahôd penu, koktejl, koláč alebo iný dezert na oslavu MDD.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >