„Dala som si pivo a slivovicu.“ Matky roku šoférovali na mol opité, hoci mali v aute deti

gb, 27. mája 2022 o 04:00

Ťažko si predstaviť, čo vedie ženy-matky k tomu, aby si sadli za volant opité a namiesto toho, aby svoje deti chránili, ohrozia ich svojou nezodpovednou jazdou. Policajti riešili s krátkym časovým odstupom hneď dva podobné prípady.

Polícia riešila opité matky za volantom.

Foto: Polícia SR

Policajti pohotovostnej zásahovej jednotky mali v stredu prácu v areáli trnavskej nemocnice, kde zdravotnícky personál videl ženu, ako opitá riadi auto aj s malým dieťaťom.

Jednotka našla ženu (32) s takmer 4-ročným dievčatkom odparkovanú ešte v nemocnici. Tvárila sa, že v aute iba na niekoho čakajú. Policajti sa preto vzdialili a počkali, kým žena naštartuje auto. Modrý VW Golf sa krátko potom dal do pohybu a hoci vodička razantne vyštartovala, policajti ju o pár metrov zastavili," popisuje Polícia SR na svojom facebookovom profile.

Pri orientačnej dychovej skúške namerali policajti Trnavčanke 2,69 promile alkoholu v krvi. „Policajti obmedzili matku na osobnej slobode a snažili sa vyhľadať príbuzných, ktorí by si pre dievčatko prišlo. Keďže nebol nikto, kto by si mohol maloleté dieťa na mieste prevziať, pracovníčka sociálno-právnej ochrany detí rozhodla o jej umiestnení v dočasnom zariadení,” konštatovala polícia. Žena je podozrivá z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a do rozhodnutia súdu zostava v policajnej cele.

Ďalší prípad opitej matky riešila polícia v Banskobystrickom kraji. Nezodpovednú jazdu večerným horským prechodom Vagnár ukončila hliadka breznianskych policajtov, ktorí zastavili 37-ročnú vodičku osobného auta.

Po tom, ako sa žena podrobila dychovej skúške na alkohol, neverili policajti vlastným očiam. „Nameraná hodnota ukazovala v prepočte takmer dve promile alkoholu. Nepochopiteľné je to, že si vôbec niekto dokáže sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu, no v tomto prípade kolegov zarazilo zistenie, že žena viezla v tomto stave v aute dve maloleté deti,” uvádza polícia. „Dala som si pivo a slivovicu," vysvetľovala policajtom. Vodička rovnako ako žena z prvého prípadu skončila v policajnej cele.

V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, z ktorého už bolo 37-ročnej žene vznesené aj obvinenie. Vec je riešená v takzvanom superrýchlom konaní.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >