Čo je najpodstatnejšie vo výchove dieťaťa? Spokojná mama i bezpodmienečná láska

Gabriela Bachárová, 13. júna 2021 o 04:00

„Najdôležitejšia je šťastná, spokojná, vyrovnaná a primerane vzdelaná mama so zmyslom pre humor, ktorá žije v harmonickom spolužití s partnerom aj sama so sebou a ktorá si so svojím dieťaťom dokáže vytvoriť vzťah založený na láske a dôvere," tak znie jedna z výherných odpovedí v našej súťaži o päť vstupeniek na online seminár o tom, ako nás v živote ovplyvňuje detstvo. Náš web je mediálnym partnerom podujatia.

Čo deti najviac potrebujú? Lásku i dôveru.

Foto: Shutterstock.com

Prednášajúcou je psychiatrička a psychoterapeutka Natália Kaščáková. Podujatie sa uskutoční už v pondelok 14. júna o siedmej hodine večer. Výhercovia dostanú správu od organizátora prednášky s podrobnosťami. Ak by ste sa na akcii chceli zúčastniť, vstupenku si môžete kúpiť na tomto odkaze.

Ďakujeme za odpovede, ktoré sme od vás dostali, veľmi si ceníme, že ste nám napísali svoj názor. Vstupenku zadarmo získavajú autori týchto príspevkov:

Dieťa milovať bez podmienok
„Podľa mňa je to láska. Láska v rodine, vzájomný rešpekt, pokoj a spokojnosť všetkých členov rodiny. Tým nechcem povedať, že sa dieťa nemôže stretnúť aj so stresom a nervozitou v rodine - asi je len málo domácností, kde všetko ide v pokoji a podľa plánu. Aby z dieťaťa vyrástol spokojný človek, musí vedieť a cítiť, že ho rodičia ľúbia vždy, teda aj keď sa v tej či onej situácii nespráva najlepšie, aj keď má vzdor, aj keď sa rozčúli, pretože deti spracovávajú svoje emócie na rôznych úrovniach - základ je sa o tom porozprávať, vysvetliť dieťaťu, čo sa stalo a prečo sa to stalo a vždy ho uistiť, že ho ľúbime."
Tamara E. B., Záhorská Bystrica

Dôležitá je komunikácia
„Môj laický názor je, že je dôležitá komunikácia. Najprv to začína učením, ale časom sú deti šikovnejšie a vyjadrujú názory, ktoré by mali byť aktívne vypočuté, ako keď sa rozprávate s rovnocenným partnerom. Samozrejme, sú rôzne témy a k nim je potrebné sa aj adekvátne postaviť."
Erik G., Košice

Vždy ho podporovať
„Podporovať ho v tom, čo ho baví, tešiť sa s ním z úspechov, podržať ho pri nezdaroch a veľmi, veľmi ľúbiť."
Denisa M., Banská Bystrica

Dať krídla a chytiť, ak by padlo
„Dať dieťaťu krídla, aby mohlo lietať a byť vždy pripravený ho povzbudiť, keď zneistie. Chytiť, ak by padalo. Mať dôveru, úctu, trpezlivosť a stanoviť pravidlá nielen pre dieťa, ale aj pre seba."
Pavlína M., Banská Bystrica

Bez vyrovnanej mamy to nejde
„Najdôležitejšia je šťastná, spokojná, vyrovnaná a primerane vzdelaná mama so zmyslom pre humor, ktorá žije v harmonickom spolužití s partnerom aj sama so sebou a ktorá si so svojím dieťaťom dokáže vytvoriť vzťah založený na láske a dôvere."
V. K, Bratislava





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >