Ako ovplyvní človeka odlúčenie od rodičov v detstve

pt, 15. novembra 2018 o 13:49

Prečo je pre malé dieťa dôležitá blízkosť rodiča? Násilné odlúčenie od neho môže mať traumatické dôsledky ešte aj v dospelosti. Aké, môžete sa dozvedieť na besede s uznávanými expertami.

Osamelosť v detstve spôsobuje v dospelosti množstvo problémov.

Foto: shutterstock.com
Čo s ľuďmi robí osamelosť v detstve, priblížia odborníci - dlhoročný expert na vzťahovú väzbu, psychiater a psychoterapeut profesor Jozef Hašto, ako aj psychiater, primár Psychosociálneho centra v Přerove MUDr. Juraj Rektor.

Beseda s nimi sa bude konať v piatok 23. novembra v Žiline. Organizuje ju Nadácia Polis vo svojich priestoroch na Mariánskom námestí.

Známi psychiatri na podujatí Odlúčenie malého dieťaťa od rodičov priblížia, čo robí s psychikou dieťaťa, keď náhle stratí človeka, ku ktorému malo vytvorenú bezpečnú vzťahovú väzbu, napríklad kvôli chorobe, nehode, či dokonca navždy kvôli úmrtiu. Môže to byť vážna traumatická skúsenosť a osamelosť v detskom veku s veľkou pravdepodobnosťou spôsobí problémy aj v dospelosti.

Prednáška priblíži, ako sú emočné prejavy dieťaťa po odlúčení, aký to má vplyv na zdravie, aj to, ako možno minimalizovať riziká. Účastníci uvidia aj video, ako sa správalo dvojročné dievčatko pri hospitalizácii bez rodičov. Beseda sa začína o pol piatej popoludní, vstup je zdarma. Pre tých, ktorí to do Žiliny majú ďaleko, je možnosť sledovať besedu online na facebookovej stránke Nadácie Polis.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >