Ako chrániť prírodu? Deti môžu posielať svoje výtvory do výtvarnej súťaže

TASR, gb, 24. januára 2019 o 10:50

Deti, ale aj dospelí sa môžu prihlásiť do medzinárodnej výtvarnej súťaže My sa nevieme sťažovať nahlas, ktorú už po 21-krát organizuje Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici.

Prihláste svoje deti do výtvarnej súťaže.

Foto: Shutterstock.com

Témou tohto ročníka je Máme plán B? „Dôsledky klimatických zmien začíname pociťovať aj v bežnom živote. Výtvarná súťaž je výzvou pre malých aj veľkých autorov či kolektívy, aby sa pokúsili prostredníctvom tvorby zdieľať nadšenie a radosť z čistej prírody, ale aj apelovať na jej krehkosť a potrebu ochrany,“ uviedla vedúca odboru marketingu múzea Petra Páchniková.

Súťaž je rozdelená do šiestich kategórií podľa veku súťažiacich od žiakov materskej školy až po dospelých. Technika prác môže byť ľubovoľná. Súťažiaci môžu svoj názor na riešenie klimatických zmien alebo nápad na lepšiu ochranu prírody vyjadriť v maľbe, kresbe, koláži, plastike alebo objektami z prírodných a odpadových materiálov. Jeden autor môže poslať do súťaže najviac dve súťažné práce. Každá škola môže zaslať z každej súťažnej kategórie maximálne desať prác. Uzávierka prijímania súťažných diel je do 22. marca, vyhodnotenie súťaže a vernisáž výstavy prác bude 11. apríla.

Súťažné práce možno posielať alebo osobne odovzdať na adresu: Slovenské banské múzeum, Kammerhofská 2, 969 01 Banská Štiavnica. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa