Grécky slaný koláč. Vyzerá dobre, čo poviete?
Foto: www.varecha.skDesať menej tradičných receptov na bryndzové pokrmy nájdete na tomto odkaze, priniesol ich kulinársky web www.varecha.sk. Nech sa páči, na výber sú žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou, syrovo-bryndzové karbonátky s cviklovo-uhorkovým šalátom, zemiaky s bryndzou a so slaninou, bryndzové slimáky, bryndzové kapsy, jednoduchý bryndzový koláč, Heľpianske trhance, lasagne po slovensky, bryndzovník a ako malú ochutnávku vám ponúkame grécky slaný koláč.
Grécky slaný koláč
Suroviny:400 g lístkového cesta
250 g bryndzy
250 g tvrdého nastrúhaného syra
500 g tvarohu
1 ks kyslej smotany
podľa chuti čo najviac kôpor
1 ks vajíčka
Postup:
1. Zmiešame bryndzu, tvaroh, strúhaný syr a kyslú smotanu. Pridáme aj nasekaný kôpor.
2. Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice, jednu vyvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme ho naň. Predtým ho jemne vymastíme.
3. Plnku rovnomerne natrieme na cesto.
4. Prikryjeme druhou polovicou cesta, potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry.
5. Po vychladnutí nakrájame a podávame k pivu, bielemu vínku alebo s kefírom.